Suunhoidon tärkeys


Varaa koirallesi aika hampaiden tarkastukseen lähimmältä eläinlääkäriltäsi

Huolehdi koirasi hampaista

Näin harjaat koirasi hampaat

Näin harjaat koirasi hampaat

Säännöllinen harjaus on paras tapa pitää koirasi hampaat ja ikenet terveinä ja iensairaudet loitolla.

Kun totutat koirasi harjaamiseen vähitellen, se oppii pitämään harjaushetkestä tai ainakin sietämään sitä!

Tarvitset seuraavat asiat:
 • Keskikova lemmikin hammasharja

 • Hiljainen tai häiriötön paikka

 • Paljon kärsivällisyyttä

 • Koiran hammastahnaa. Ihmisten hammastahna ei sovellu koirille, sillä se sisältää koirille myrkyllistä fluoria

 • Puhtaat kädet ja lyhyet kynnet varmistaaksesi koiran turvallisuuden

 • Hieman vettä

Pedigree® DENTASTIX DAILY

Pedigree® DentaStix™

Ainutlaatuinen x-muoto ja kevyesti hankaava rakenne poistaa tehokkaasti plakkia.

Lue, miten Pedigree® DENTASTIX DAILY -purutangoilla voidaan auttaa iensairauksien ehkäisyssä.

Miten Pedigree® DentaStix DAILY -purutangot ehkäisevät hammaskiven muodostumista?

On surullinen tosiasia, että kahdeksalla kymmenestä koirasta on ikeniin liittyviä ongelmia. Se voi usein johtaa tuskalliseen ja kalliiseen hoitoon tai hammasten menetykseen, mikä on tärkeää koiran hyvinvoinnille. Yksi Pedigree® DENTASTIX päivittäin kehitetty eläinlääkärien kanssa on testattu kliinisesti hammaskiven muodostumisen vähentämiseksi jopa 80% päivittäisessä käytössä. Pedigree® DentaStix ™ Daily on saatavina erikokoisina eri koiranroduille (pienet 5-10 kg, keskikokoiset 10-25 kg ja isot 25+ kg). Hyvän maun lisäksi ne eivät sisällä lisättyä sokeria tai keinotekoisia värejä ja makuja. Lisätty E-vitamiini auttaa sisäpuolelta tukemaan terveitä ikeniä. Niissä on vähän rasvaa ja DENTASTIX -purut valmistetaan siten, että ne muodostavat < 15% päivittäisestä kalorimäärästä pienen koiran taulukon mukaan. Ne sopivat päivittäiseen käyttöön mahdollisuutena pienentää pääaterioita.


Pedigree® DENTASTIX Triple Action:

 • Vähentää hammaskiven muodostumista jopa 80% päivittäin käytettynä
 • Puhdistaa myös hankalasti sijaitsevat hampaat
 • Auttaa pitämään ikenet terveinä.
Miten Pedigree® DENTASTIX DAILY -purutangot toimivat?

Toiminta perustuu tangon erityiseen rakenteeseen ja vaikuttaviin aineisiin.

 • Erityinen rakenne

  Pedigree® DENTASTIX on erikoisesti suunniteltu hieman hankaava rakenne ja ainutlaatuinen X-muoto. Eläinlääkärit ovat kehittäneet ne ja kliinisesti todistaneet vähentävän hammaskiven muodostumista jopa 80% päivässä.

 • Vaikuttavat aineet

  Pedigree® DENTASTIX sisältää kahta vaikuttavaa ainetta (trinatrium polysulfaattia ja sinkkisulfaattia), jotka muodostavat sidoksen syljen sisältämän kalsiumin kanssa ja hidastavat hammaskiven muodostumista. Tämä tarkoittaa sitä, että plakki pysyy pehmeämmässä muodossa pidempään ja irtoaa helpommin Pedigree® DENTASTIX -purutangon pureskelemisen myötä.

 • Miten ainesosat toimivat

Pedigree® DENTASTIX Advanced

Pedigree® DentaFlex™

Pitempään kestävä purutanko. Uudenlaisen rakenteensa ansiosta taipuisa tanko syväpuhdistaa hampaat ienrajaan asti.

Pedigree® DENTASTIX Advanced

DENTASTIX Advanced -on pitempään kestävä purutanko, joka todistetusti vähentää plakin muodostumista ienrajaan syväpuhdistamalla hampaat. 8:lla kymmenestä yli kolmevuotiaasta koirasta on jonkinasteinen iensairaus, joka johtuu plakin ja hammaskiven muodostumisesta. Pedigree® DENTASTIX™ Advanced –purutankojen on tieteellisesti todistettu vähentävän plakin muodostumista ienrajaan, missä plakki on haitallisinta. Uudenlaisen rakenteensa ansiosta taipuisa tanko syväpuhdistaa hampaat. Se on lisäksi erittäin maistuva herkku, joka on varmasti mieluisa nelijalkaiselle ystävällesi.

Miten DENTASTIX Advanced toimii?

Kahdesti viikossa syötettyinä DENTASTIX Advanced –purutankojen on tieteellisesti todistettu vähentävän plakin muodostumista ienrajaan erityisen rakenteensa ja aktiivisten ainesosiensa ansiota. Pedigree®:n suunhoidon asiantuntijat ovat kehittäneet purutangot yhteistyössä koirien hammashoitoon erikoistuneiden eläinlääkäreiden kanssa.

DENTASTIX Advanced sisältää alle 1,5 % rasvaa eikä yhtään keinotekoisia väri- tai makuaineita. Ei lisättyä sokeria.

Hampaidenhoidon myytit

Hampaidenhoidon myytit

Myytti: Koirani syö DentaStixin todella nopeasti, joten ne eivät voi toimia kunnolla

V: Tutkimuksemme osoittavat, että vaikka koirat söisivät DentaStixin jopa 40-50 sekunnissa, ne pureskelevat sitä silti 90-130 kertaa. Sillä on suuri merkitys hampaissa olevaan plakkiin ja hammaskiveen. Joten ei kannata olla huolissaan, jos koira syö tangon nopeasti.

Myte: DentaStix DAILY er fuld af kalorier.

V: A: Hyvän maun lisäki ne ovat sokerittomia ja vähärasvaisia. Ne on suunniteltu muodostamaan alle 15% päivittäisestä kalorinsaannista pienimmän koiran kokotaulukon mukaan. Esimerkiksi keskikokoinen purutanko sisältää vain 82 kaloria. Voit halutessasi varmistaa, että koirasi ei liho vähentämällä aterioiden ruuan määrää hiukan kompensoimaan DentaStix:ja.

Koirien ienongelmat johtuvat sokerista aivan kuten ihmisillä.

V: Koiran suu ei ole samanlainen kuin ihmisillä, vaikka niin ehkä luullaan. Koiran sylki sisältää eri ainesosia, joten koiran hampaat eivät pilaannu liiallisesta sokerista samalla tavalla kuin ihmisten hampaat. Iensairaudet ovat todellinen koirien ongelma, joten plakin ja hammaskiven ehkäiseminen on tärkeää ienten hyvän terveyden kannalta myös koiran vanhetessa.

Hampaidenhoidon usein kysytyt kysymykset

Eivätkö kaikki koirat saa iensairauksia jossain vaiheessa vanhetessaan?

Kaikki koirat eivät kärsi iensairauksista, ja ne jotka kärsivät, eivät sairastu samassa iässä. Kääpiökoirilla ja pienillä koiraroduilla kuten kääpiövillakoirilla ja yorkshirenterriereillä on pieni suu ja hampaat lähellä toisiaan. Siksi ne ovat alttiimpia iensairauksille. Jos omistat kääpiökoiran, pidä huolta, että eläinlääkäri tarkistaa koiran hampaat säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa.
Lue Lisää

Koirani hengitys haisee. Voisiko syynä olla ien- ja hammasongelmat?

Useimmiten pahan hajuisen hengityksen aiheuttaja on iensairaus. Plakin kerääntyessä hampaan pintaan sen sisältämät bakteerit saavat aikaan pahan hajun. Joskus pahan hajuisen hengityksen syynä voi kuitenkin olla joku muu syy kuten munuaisten vajaatoiminta tai diabetes. Joten jos huomaat, että koiran hengitys haisee, tarkistuta asia eläinlääkärillä.

Mikä ero plakilla ja hammaskivellä on?

Plakki on bakteerien muodostamaa valkoista ainesta, joka aiheuttaa iensairauksia ja voi johtaa pahan hajuiseen hengitykseen sekä hammasmätään. Hammaskivi on kovettunutta, kalkkeutunutta plakkia, joka on tarttunut hampaaseen. Karkeapintainen hammaskivi on oivallista alustaa plakin lisääntymiselle. Hammaskiven voi poistaa ainoastaan eläinlääkäri koiran ollessa nukutettuna. Pitämällä hampaat vapaana hammaskivestä plakki irtoaa helpommin, jolloin hampaat ja ikenet pysyvät terveempinä.

Johtuvatko koirien ienongelmat sokerista aivan kuten ihmisillä?

Koiran suu ei ole samanlainen kuin ihmisillä, vaikka niin ehkä luullaan. Koiran sylki sisältää eri ainesosia, joten koiran hampaat eivät pilaannu liiallisesta sokerista samalla tavalla kuin ihmisten hampaat. Iensairaudet ovat todellinen koirien ongelma, joten plakin ja hammaskiven ehkäiseminen on tärkeää ienten hyvän terveyden kannalta myös koiran vanhetessa.

Koirani on vasta pentu, joten pitääkö sen hampaita hoitaa vielä? Eivätkö iensairaudet ole etupäässä vanhempien koirien ongelma?

On totta, että iensairaudet ovat vakavampia iän karttuessa, joten ongelma on yleisempi vanhemmilla koirilla. Iensairaudet alkavat kuitenkin jo melko nuoressa iässä varsinkin eräillä roduilla kuten kääpiövillakoirilla ja yorkshirenterriereillä. Lisäksi iensairauden alettua se voi edetä pahemmaksi hyvin nopeasti. Siksi kaikkien koirien hampaat ja ikenet pitää tarkistaa säännöllisesti kotona ja vähintään kerran vuodessa eläinlääkärillä.
Lue Lisää

Kärsivätkö koirat hammassärystä? Olen huomannut, että koirani käytös on muuttunut. Onko se merkki ongelmasta?

Kyllä, koirat voivat kärsiä hammassärystä. Hammassairaudet, kuten lohjennut hammas tai hammasmätä, vaikuttavat hampaan hermoon ja voivat aiheuttaa kipua. Suun tulehtuneet alueet ovat myös erittäin arkoja, ja pitkälle edennyt iensairaus voi olla erittäin kivulias. Koirat yrittävät usein olla näyttämättä kipuaan. Siksi hammas- ja ienongelmia ei ole helppo huomata ruokailutottumusten muutoksesta. Suussa oleva kipu näkyy vain harvoin ulospäin. Jos koirasi käytös muuttuu tai se osoittaa selkeitä merkkejä suun kivusta, ongelma on todennäköisesti vakava ja koira kannattaa viedä eläinlääkärille mahdollisimman nopeasti.

Villieläinten hampaita ei puhdisteta. Miksi koirien pitää?

Koirat ovat kehittyneet merkittävästi esi-isiemme kesyttämistä susista. Koirasi eroaa huomattavasti villieläimestä, ja siksi myös sen tarpeet ovat erilaiset. Tosin myös villieläimillä esiintyy iensairauksia!

Olen yrittänyt puhdistaa koirani hampaita, mutta se puree joko hammasharjaa tai pahimmassa tapauksessa minua! Miten voin välttää tämän?

Koiran hampaiden harjaus ei ole aina helppoa varsinkaan, jos koira ei ole tottunut siihen. Koira pitää totuttaa toimenpiteeseen asteittain niin, että siitä tulee osa päivittäistä rutiinia.Kannattaa aloittaa siitä, että koira tottuu suun päivittäiseen tutkimiseen. Käytä viitisen minuuttia kahdesti päivässä siihen, että pitelet koiraa päästä ja palkitset hyvän käytöksen makupaloilla. Koiran totuttua tähän voit nostaa huulia ja katsoa hampaita.Ota hammasharja käyttöön vasta, kun koira on tottunut tähän, ja etene todella hitaasti. Harjaa 2-3 sekunnin ajan kehuen koiraa samalla. Jos koirasi nauttii tästä, se antaa harjata uudelleen.Voit myös varata ajan eläinlääkärillesi, jossa henkilökunta voi näyttää oikean harjaustekniikan.