Koiran hampaiden hoitaminen

Koiran hampaiden hoitaminen

Hyvät hampaat, hyvä elämä

Koirat voivat meidän ihmisten laillla kärsiä ienongelmista, plakista ja hammaskivestä.

Luut voivat vahingoittaa tai rikkoa koiran hampaita ja lopulta aiheuttaa sisäisiä vaurioita. On arvioitu, että jopa 25%: lla kaikista aikuisista koirista on hammasvaurioita ja tämä voi aiheuttaa suurta kipua tai johtaa hampaiden poistamiseen. Hampaiden aivan kuten koirien pitää kestää koko elämän! Hammasvammat voivat aiheutua liian kovista pureskeltavista leluista tai luista. Pensylvanin yliopisto on siksi kehittänyt yhdessä Mars Petcare - kanssa standardin mittaamiseksi, mikä on "liian kovaa". Tämä standardi on tarjolla koko eläinvälipalateollisuudelle, ja Pedigree® varmistaa luonnollisesti, että kaikki tuotteemme täyttävät nämä vaatimukset.

Noin neljästä kuukaudesta voit auttaa ikenien ja ienomgelmien muodostumista käyttämällä Pedigree® DentaStixDaily -tuotetta. Päivittäinen hampaiden harjaus on selvästi paras hammaskiven muodostumisen ehkäisy, mutta on myös kliinisesti todistettu, että eläinlääkärien kanssa kehitetty Pedigree® DentaStixDaily vähentää hammaskiven muodostumista jopa 80% päivittäisessä käytössä. DentaStix on kehitetty eläinlääkäreiden kanssa, ne on kehitetty omaavan hieman hankaavan rakennekiven joka sisältää aktiivisia aineosia, jotka hidastavat plakkia. Lisäksi ne muodostavat korkeintaan 10% koiran päivittäisestä kalorimäärästä, eikä niissä ole lisättyä sokeria tai keinotekoisia värejä ja aromeja, joten ne maistuvat uskomattoman paljon oikealta kanalta ja ovat erittäin hyötyisä ja tehokas herkku, jota koirasi rakastaa saada joka päivä :)

Pedigree® DentaStix Dailyä on saatavana erikokoisina eri kokoisille koirille (pienet, keskikokoiset ja suuret) ja niitä on saatavana sekä 7 kpl viikkopakkauksina että 28 purutangon kuukausipakkauksina.

Lisätietoja Pedigree® DentaStix Daily- ja Pedigree® DentaStix Advanced -tuotteista

Milloin pennulla vaihtuvat maitohampaat?

Koirilla on kaksi hammassarjaa koko elämänsä ajan ja syntyvät, kuten ihmiset, ilman. Pentujakson aikana pennulla on 28 maitohammasta. Kun maitohampaat alkavat pudota, ne korvataan pysyvillä aikuisten hampailla, mikä tapahtuu yleensä 4 kuukauden iässä. Kun maitohampaat alkavat pudota, koira nielee ne useimmiten, mutta joskus voi huomata, että ne löytyvät maassa tai lattialla. Tämä on aivan normaalia. Pentu voi olla ärtyisämpi tänä aikana ja saatat huomata, että se pureskelee tavallista enemmän. Useimmilla koirilla on täysisetti rautahampaita 6-8 kuukauden kuluttua.

Pitääkö minun harjata pennun hampaat?

Pennut eivät yleensä kärsi suuhygieniaongelmista, eikä niillä ole hammaskiven muodostumista, ikenien aiheuttamaa infektiota ja pahaa hengitystä. Jotkut rodut (kuten Yorkshiren terrieri ja kääpiöpuudelit) ovat kuitenkin alttiita ikenien aiheuttamille infektioille ja kehittävät tilan suhteellisen nuorena. Siksi on tärkeää kehittää terveellinen ja tehokas hampaiden puhdistusmenetelmä varhaisessa iässä.

Hampaiden harjaus on tehokkain tapa poistaa plakkia ja estää hammaskiven muodostumista, mutta voit silti yhdistää sen muihin menetelmiin. On tärkeää ottaa hammasharja käyttöön asteittain ja tehdä siitä osa koiran päivittäistä rutiinia. Voi olla hyödyllistä tutkituttaa koiranpennun hampaat ensin, ja sitten harjata. Kuiva ruoka voi myös auttaa pitämään pennun hampaat puhtaina. Kuivarehun hankaava vaikutus voi auttaa vähentämään hammaskiven muodostumista.

Lisäksi on kliinisesti osoitettu, että Pedigree® DentaStix Daily voi vähentää hammaskiven muodostumista jopa 80%. Voit antaa ne pennullesi 4 kuukauden iästä lähtien. Ne maistuvat hyvältä ja auttavat pitämään pennun suun ja ikenet terveinä ja puhtaina, jotta sillä on hyvät hampaat koko elämänsä ajan.

img-space