Koiran hampaiden hoitaminen

Aivan kuten ihmiset, myös koirat voivat kärsiä iensairauksista, plakista ja hammaskivestä. Anna koirallesi puruleluja, jotka auttavat pitämään hampaat ja ikenet puhtaina. (Kovia leluja ei suositella ennen noin 10 kuukauden ikää, kun koiran lopullisten hampaiden juuret ovat täysin kehittyneet.)

Luut voivat vahingoittaa koiran hampaita tai pirstoutua, mikä voi johtaa sisäisiin vammoihin. Pedigree Junior Tubos -makupaloihin on lisätty kalsiumia. Ne ovat erinomainen vaihtoehto pennuille. Makupalojen muoto ja rakenne on erityisesti suunniteltu pitämään koiranpennun hampaat ja ikenet hyvässä kunnossa. Lisäksi ne ovat herkullisia, joten ne sopivat hienosti koiran palkitsemiseen.

Kun koira on noin puolivuotias, voit alkaa ehkäistä hampaiden ja ikenien ongelmia Pedigree® DentaStixTM -purupalojen avulla. Purupalojen on kliinisesti osoitettu vähentävän hammaskiven muodostumista jopa 80% päivittäin käytettynä, ja niiden avulla päivittäinen suunhoito on mukavaa.

Pedigree® DentaStixTM -purupaloja on erikokoisia versioita erikokoisia rotuja varten (kääpiöitä, pieniä, keskikokoisia ja suuria). Niitä on saatavana myöskin pienemmissä pakkauksissa sekä kuukausipakkauksissa.

Milloin koiranpennun maitohampaat irtoavat?

Kuten ihmisillä, myös koirille tulee kahdet hampaat elämänsä aikana. Pentuaikana, koirille kasvaa 28 maitohammasta. Maitohampaat irtoavat yksitellen, kun pysyvät hampaat alkavat kehittymään. Normaalisti pysyvien hampaiden kasvaminen alkaa noin 4 kk iässä. Pentu usein nielee irtoavat maitohampaat, mutta saatat löytää niitä myös sen nukkumapaikasta tai lattialta – tämä on normaalia. Pentusi suu saattaa ärtyä hampaidenlähtöaikana ja siksi se saattaa pureskella asioita enemmän kuin normaalisti. Suurimmalla osalla koirista pysyvät hampaat ovat kehittyneet 6-8 kuukauden ikään mennessä.

Pitääkö koiranpennun hampaita harjata?

Koiranpennut eivät yleisesti kärsi suun terveysongelmista, koska niillä ei ole vielä plakkia, ientulehduksia tai pahanhajuista hengitystä. Jotkut koirarodut ovat kuitenkin enemmän herkkiä suun tautien kehittymiselle (esim. Yorkshire Terrieri) jo nuorella iällä, joten on erittäin tärkeää aloittaa tehokas hampaidenhuoltorutiini mahdollisimman varhain.

Hampaiden harjaus on tehokkain tapa pitää koirasi suu terveenä, mutta voit myös yhdistää muita puhdistuskeinoja harjauksen kanssa. On tärkeää aloittaa harjaus varhain ja lisätä sitä vähitellen, jotta koirasi tottuu päivittäiseen hampaidenharjausrutiiniin. Kuivaruoka voi myös auttaa pitämään koirasi hampaat terveinä – kuivaruuan hankaava ominaisuus vähentää plakin kertymistä hampaisiin.

Tieteelliset testit todentavat, että hampaiden hoitoon tarkoitetun purutangon pureskelu hampaiden harjauksen ohella auttaa vähentämään plakin ja hammaskiven muodostumista. Hampaiden harjaus ja purutankojen käyttö on olennainen osa hampaiden kotihoitoa. Aloita PEDIGREE® DENTASTIX™:in päivittäinen käyttö, kun pentusi on noin kuuden kuukauden ikäinen. PEDIGREE® DENTASTIX™ on herkullisen makuinen ja sen päivittäinen käyttö vähentää plakin ja hammaskiven muodostumista tehokkaasti.

Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy
Eväste-hyväksyntä