bnnr6-bg

Tietoa ruoastamme

Tästä löydät tiedot Pedigree®-koiranruoan sisältämistä ainesosista ja siitä, miten jokainen ainesosa valitaan koirasi tarpeisiin sopivaksi.

LIHA JA ELÄINPERÄISET TUOTTEET

Kosteat Pedigree®-täysravinnot sisältävät jopa 66 % lihaa ja eläinperäisiä tuotteita. Pedigree-kuivaruoissa lihaa ja eläinperäisiä tuotteita on jopa 39 %.

Liha ja eläinperäiset tuotteet voidaan lain mukaan määritellä eläimen ruhosta saataviksi lihaisiksi osiksi, mikä tarkoittaa muun muassa sisäelimiä kuten maksaa, munuaisia ja sydäntä.

Eläinperäiset tuotteet sisältävät runsaasti välttämättömiä ravintoaineita kuten vitamiineja ja hivenaineita.

Ne sisältävät usein runsaasti aminohappoja. Esimerkiksi maksa sisältää tauriini-nimistä aminohappoa, joka tukee koiran silmien ja sydämen terveyttä.

Kaikki Pedigree®-ruoissa käytetty liha on peräisin EU-lainsäädännön mukaisesti ihmisravinnoksi soveltuvista eläimistä

Lue lisää kansallisen viranomaisen ohjeista: www.evira.fi

HEHKUTUSJÄÄNNÖS (TUHKA)

Hehkutusjäännös tai tuhka on lain mukainen termi, joka täytyy mainita kaikkien lemmikkien ruokien ainesosaluettelossa. Sen määrällä ilmoitetaan ruoan kivennäisainepitoisuus. Kivennäisaineet lisätään lemmikkien ruokaan valmistusvaiheessa. Näin varmistetaan, että ruoka on tasapainoista täysravintoa koirallesi.

KASVIPERÄISET TUOTTEET

Kasviperäiset tuotteet ovat kasveista peräisin olevia ainesosia. Ne ovat hyviä valkuaisainelähteitä ja sopiva määrä kasviperäisiä tuotteita on hyödyksi koiralle. Esimerkiksi juurikaskuitu auttaa pitämään koiran ruoansulatuksen kunnossa.

VILJAT

Viljat, esimerkiksi vehnä, maissi ja riisi, ovat hiilihydraattien lähteitä. Tieteelliset tutkimustulokset todistavat, että viljat ovat hyödyllinen osa ruokavaliota. Viljan sisältämät hiilihydraatit antavat energiaa ja kuidut edistävät ruoansulatuksen tervettä toimintaa.

Pedigree®-ruokien sisältämät kasviperäiset tuotteet ja viljat optimoivat ravinnon kulkua suoliston läpi. Tämä tukee ravintoaineiden imeytymistä ruoansulatuskanavassa.

MAKUAINEET JA SOKERI

Pedigree®-tuotteissa ei käytetä keinotekoisia makuaineita. Joidenkin tuotteiden valmistusprosessissa syntyy pieniä määriä luonnollisia sokereita, mutta ruokiin ei lisätä sakkaroosia eli sokeria makua parantamaan. Itse asiassa koirat eivät maista sokeria samalla tavalla kuin me ihmiset, joten lisätty sokeri ei parantaisi ruoan maistuvuutta.

SUOLA

oirat ovat lihansyöjiä, joiden luonnollinen ruokavalio sisältää runsaasti natriumia. Natrium on tärkeä kivennäisaine, jota on suolassa. Jotta koiran aineenvaihdunta pysyy kunnossa, sen on saatava riittävästi suolaa ruoastaan eli suola on tärkeä tasapainoisen täysravinnon ainesosa. Kaikkien Pedigree®-koiranruokien suolapitoisuus on arvioitu tarkkaan WALTHAM™ Centre for Pet Care and Nutrition -tutkimuskeskuksessa eikä se koskaan ylitä suositeltua määrää. Itse asiassa koirat eivät maista suolaa samalla tavalla kuin me ihmiset, joten se ei paranna ruoan maistuvuutta.

LISÄAINEET

Kaikilla Pedigree®-ruokien ainesosilla on tietty tarkoitus. Ne ravitsevat, tekevät ruoasta turvallista tai nautittavaa. Pedigreen kosteisiin täysravintoihin ja kuivaruokiin lisätään vitamiineja ja kivennäis- ja hivenaineita varmistamaan, että koirasi saa tasapainoista ravintoa. Mitään täyteaineita ei käytetä. Kaikki kuivaruokien säilöntäaineet ovat EU-säännösten mukaan turvallisia, ja niiden tehtävä on varmistaa ruoan säilyvyys. Näin ruoka pysyy turvallisena varastoinnin aikana. Tölkkeihin ja pusseihin pakatuissa tuotteissa ei tarvita säilöntäaineita, koska ne ovat täyssäilykkeitä, joiden säilyvyys taataan valmistusprosessin aikana. Toimimme aina lainsäädännön vaatimusten mukaisesti, joten tuotteemme ovat turvallisia ja kerromme niistä avoimesti kuluttajille.

Kysymyksiä ja vastauksia

1- Eläinperäiset tuotteet ovat hyvä valkuaisaineiden ja muiden välttämättömien ravintoaineiden lähde koirille.

Liha ja eläinperäiset tuotteet ovat eläimen ruhosta saatavia lihaisia elintarvikkeita, joita ei luokitella varsinaisesti lihaksi (poikkijuovainen lihaskudos) ja kyseessä ovat muun muassa sisäelimet kuten maksa, munuaiset ja sydän.

Koirasi täytyy saada tasapainoisesta täysravinnosta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet, jotka se saisi luonnossa syömällä eläimen ruhon kokonaisuudessaan.

Eläinperäiset tuotteet sisältävät runsaasti välttämättömiä ravintoaineita kuten vitamiineja ja hivenaineita. Ne sisältävät usein runsaasti aminohappoja. Esimerkiksi maksa sisältää tauriini-nimistä aminohappoa, joka tukee koiran silmien ja sydämen terveyttä.

Lihan ja eläinperäisten tuotteiden käyttö on tarkasti säädeltyä ja me käytämme vain tarkkojen laatuvaatimusten mukaisia ainesosia. Kaikki Pedigree®-tuotteissa käytettävä liha ja eläinperäiset tuotteet ovat peräisin ihmisravinnoksi soveltuvista eläimistä.

Meille tulee tarjolle lihaa ja eläinperäisiä tuotteita eri määrät eri vuodenaikoina toimitusketjustamme riippuen koska me käytämme raaka-aineet, joita ei tarvita ihmisten ruoaksi. Tämän takia resepteihin sisältyviä lihaa ja eläinperäisiä tuotteita vaihdellaan tarjonnan mukaan. Näin varmistamme, että lemmikkisi saa aina oikeanlaista ja mahdollisimman korkealaatuista ruokaa. Tuoteselosteessa mainitaan aina se ainesosa, jota tuote taatusti sisältää, mutta sen lisäksi tuotteessa voi olla myös muuta lihaa ja eläinperäisiä tuotteita kuten kananpoikaa, kalkkunaa, lammasta tai naudan mahaa.

2- Ruokamme sisältää paljon enemmän kuin 4 % lihaa ja eläinperäisiä tuotteita

Lemmikkieläinten ruokien pakkausmerkintävaatimusten takia pakkausmerkinnät joskus ymmärretään väärin tai niissä on tulkinnanvaraa. Esimerkiksi tuotteessa, jonka mainitaan sisältävän nautaa, saattaa olla seuraavanlainen pakkausmerkintä: ”Lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (sisältää 4 % nautaa)”. Tästä syystä kuluttaja voi olettaa, että tuotteessa on vain 4 % lihaa ja eläinperäisiä tuotteita. Näin ei kuitenkaan ole.

Tietystä lihalajista mainittu prosenttimäärä kuvaa tuotteen lajia tai makuvaihtoehtoa, ei sen sisältämää kokonaismäärää lihaa ja eläinperäisiä tuotteita.

Kosteat Pedigree®-täysravinnot sisältävät 27–65 % lihaa ja eläinperäisiä tuotteita. Pedigree®-kuivaruoissa lihaa ja eläinperäisiä tuotteita on 15–39 %.

Meille tulee tarjolle lihaa ja eläinperäisiä tuotteita eri määrät eri vuodenaikoina toimitusketjustamme riippuen koska me käytämme raaka-aineet, joita ei tarvita ihmisten ruoaksi. Tämän takia resepteihin sisältyviä lihaa ja eläinperäisiä tuotteita vaihdellaan tarjonnan mukaan. Näin varmistamme, että lemmikkisi saa aina oikeanlaista ja mahdollisimman korkealaatuista ruokaa. Tuoteselosteessa mainitaan aina se ainesosa, jota tuote taatusti sisältää, mutta sen lisäksi tuotteessa voi olla myös muuta lihaa ja eläinperäisiä tuotteita kuten kananpoikaa, kalkkunaa, lammasta tai naudan mahaa.

3- Tuotteissamme käytetään vain korkealaatuisia ainesosia

Kaikilla Pedigree®-tuotteissa käytettävillä ainesosilla on tietty tarkoitus. Ne ravitsevat, tekevät ruoasta turvallista tai nautittavaa tai takaavat lemmikin omistajan tyytyväisyyden.

MARS®-yhtiön tuotteissa ei koskaan käytetä heikkolaatuisia valmistusaineita. Tuotteiden valmistusohjeet ovat tarkasti säädeltyjä eikä laadusta tingitä missään tilanteessa.

Esimerkiksi kaikki käyttämämme eläinperäiset tuotteet ovat peräisin ihmisravinnoksi soveltuvista eläimistä ja noudatamme tinkimättä Euroopassa voimassa olevia eläinperäisten raaka-aineiden hankintaa ja jalostamista koskevia säädöksiä.

MARS®-yhtiöllä on tiukat valmistusaineita koskevat säännöt sekä laadunvarmistusta ja tavarantoimittajia koskevat ohjelmat, jotka takaavat tuotteidemme laadun ja koostumuksen.

4- Tuotteissamme ei käytetä täyteaineita. Kaikilla valmistusaineilla on tietty tarkoitus.

Kaikilla Pedigree-tuotteissa käytettävillä ainesosilla on tietty tarkoitus. Ne ravitsevat, tekevät ruoasta turvallista tai nautittavaa tai takaavat lemmikin omistajan tyytyväisyyden.

Käytämme vain ravintokuituja, joista on ravitsemuksellista hyötyä. Ravintokuidulla on tärkeä ravitsemuksellinen tehtävä, sillä se tukee ruoansulatuskanavan tervettä toimintaa.

Kaikki tuotteemme ovat erittäin hyvin sulavia. Hyvä sulavuus taataan laadukkailla raaka-aineilla eikä täyteaineita käytetä.

5- Koiranruokatuotteemme ovat 100%:n täysipainoista ravintoa

Pedigree®:n koiranruokatuotteet ovat 100%:n täysipainoista ravintoa, mikä tarkoittaa, että ne on suunniteltu vastaamaan koirien ravitsemuksellisia tarpeita sillä ravinnontarve vaihtelee iän ja elämänvaiheen mukaan. Ne sisältävät juuri oikean määrän energiaa ja ravintoaineita, joita koirasi tarvitsee elääkseen onnellista ja tervettä elämää.

Kaikissa ruokatuotteissa on ruokintaohje, joka varmistaa, että koira saa oikean määrän ravintoa sillä ravinnontarve vaihtelee iän ja elämänvaiheen mukaan. Koiran tarvitsemat ravintoaineet on tasapainotettu niin että koira saa sopivasti energiaa ja paino pysyy sopivana.

6- Pedigree®-ruoat eivät aiheuta ripulia kun ruokinta aloitetaan ohjeiden mukaisesti ja ruokinnassa noudatetaan pakkauksen ohjeita

Meillä on tiukat lemmikkien ruoissa käytettäviä valmistusaineita koskevat säännöt. Ostamme raaka-aineita vain tiukan hyväksyntäprosessin läpäisseiltä tavarantoimittajilta. Kaikkien tuottamiemme lemmikinruokien täytyy olla hyvin sulavia.

Koiran jätökset kertovat selvää kieltä terveydestä. Lemmikin ripuli on aina huolenaihe omistajalle. Usein koiran ravintoa pidetään syypäänä vaivaan. Ripulin syy on kuitenkin paljon todennäköisemmin sairaus, stressi tai koiran syömä saalis (hiiret, myyrät tai linnut), ihmisten ruoka tai roskista tai kadulta löytynyt ruoka.

Liian nopea ruokavalion muutos on myös yleinen ripulin aiheuttaja. Kannattaa muistaa, että jos muutat koirasi ruokavaliota, muutos täytyy toteuttaa asteittain noin viikon aikana.

7- Ruoka-aineallergiat

Vain pieni osa lemmikeistä kärsii allergioista ja suurin osa allergisista oireista johtuu muista syistä kuin ruoka-aineista. Suurin osa lemmikkien allergisista oireista johtuu ympäristötekijöistä kuten siitepölystä, pölystä, kirpuista tai punkeista.

Lemmikkien ruoka-aineallergiat ovat suhteellisen harvinaisia. Arviolta vain alle 10% allergisista oireista johtuu ruoka-aineista. Kuitenkin samoin kuin jotkut ihmiset ovat yliherkkiä joillekin ruoka-aineille kuten vehnän gluteenille tai lehmänmaidon valkuaisaineille, jotkut lemmikit saavat allergisia oireita tai ovat yliherkkiä ravinnon sisältämille ainesosille kuten naudalle, vehnälle tai maitotuotteille. Kuten ihmisillä, myös lemmikeillä allergian aiheuttajat vaihtelevat. Allergiselle lemmikille voi olla hyötyä eläinlääkärin neuvojen mukaan valitusta erikoisruokavaliosta, joka sisältää vain joitakin valkuaisaineiden ja hiilihydraattien lähteitä. Näin vältetään allergisia oireita aiheuttavat ainesosat. Nämä tapaukset ovat kuitenkin harvinaisia ja useimmat koirat voivat syödä erilaisia ruoka-aineita ongelmitta.

Jos arvelet, että koirasi saattaa kärsiä ruoka-aineallergiasta, vie koira eläinlääkäriin. Eläinlääkäri auttaa löytämään vaivan aiheuttajan.

8- Pedigree® Dental Care -tuotteiden on todistettu edistävän ikenien ja hampaiden terveyttä

Koirasi ei osaa kertoa jos jotakin on vialla, mutta 8:lla kymmenestä yli kolmevuotiaasta koirasta on jonkinasteinen iensairaus. Iensairauksien aiheuttaja on ienrajaan kertyvä plakki ja hammaskivi.

Päivittäinen harjaus on paras tapa hoitaa koiran hampaita. HAMPAIDEN HARJAUSOPAS

Ellei harjaus onnistu käytännössä, koiran hampaita voi hoitaa antamalla sille pureskeltavaksi Pedigree® DentaStix DAILY ja Pedigree® DentaStix 2 kertaa viikossa-purutankoja.

Pedigree® DentaStix DAILY ja Pedigree® DentaStix 2 kertaa viikossa-purutankojen erikoiskoostumuksen ja tehoaineiden on tieteellisesti todistettu vähentävän hammaskiven ja plakin muodostumista osana säännöllistä suunhoitoa.

9- Pedigree®-makupalat

Terveellisiä makupaloja onnellisille koirille. Pedigree®-makupalat ovat maukas ja vastuullinen herkku koirallesi. Ne sopivat koulutukseen, palkkioksi ja leikkeihin. Suunnittelemme ensiluokkaiset puruluut, makupalat ja keksit yhdessä ravitsemuksen, painonhallinnan, hammashoidon ja koirien käyttäytymisen asiantuntijoiden kanssa. Kaikissa tuotteissamme on selkeät ruokintaohjeet, joita noudattamalla koiran ylipainon riski voidaan välttää. Tuotteiden puruvastus on mahdollisimman korkea mutta ne eivät ole niin kovia että hampaat voisivat lohjeta. Koirille sopimattomia ainesosia kuten fluoria tai valkosipulia ei käytetä.

Pedigree® DentaStix DAILY ja Pedigree® DentaStix 2 kertaa viikossa -purutankojen on tieteellisesti todistettu vähentävän hammaskiven ja plakin muodostumista ja ne sisältävät vain vähän rasvaa eikä lainkaan lisättyä sokeria tai keinotekoisia väri- tai makuaineita. Muut Pedigree®-makupalat sisältävät Omega 3 -rasvahappoja, jotka edistävät koiran terveyttä, vitamiineja luonnollisen vastustuskyvyn tueksi sekä kivennäisaineita kuten kalsiumia vahvistamaan luustoa. Ne eivät sisällä mitään keinotekoisia väri- tai makuaineita.

img-space