Ruoansulatukselle hyvää ruokaa

Koiran tassujen hoitaminen


Pedigree®-valikoiman tuotteet ovat parasta, mitä koiran ruoansulatukselle voi tarjota. Teemme kosteille ja kuivaruokatuotteillemme säännöllisesti testejä, jotta ruoka olisi mahdollisimman laadukasta ja koiran jätösten kerääminen vaivatonta.

Ruoissa käytetty sokerijuurikasmassa on liukenematon kuitu, joka edistää ruoansulatusta ja pitää suolen seinämät terveenä. Kuitu hidastaa proteiinien hajoamista, joten sillä voi olla suotuisa vaikutus koiran jätösten koostumukseen ja hajuun.

Ruokavaliota on muutettava varovasti

Äkkinäiset ruokavalion muutokset ja ruoantähteet voivat sekoittaa koiran vatsan ja aiheuttaa ripulia. Jos haluat muuttaa koiran ruokavaliota, tee se vähitellen ja varaa muutokselle noin viikko aikaa. Lisää uuden ruoan osuutta ateriassa asteittain, niin että viikon lopussa koko annos koostuu ainoastaan siitä.

Ruokavalion muutos on yleensä vaikeampaa suurille ja erittäin suurille koirille kuin niiden pienemmille lajitovereille, sillä ruoka kulkee suuren koiran suolistossa pidemmän matkan pieneen koiraan verrattuna. Tällöin ruoka altistuu myös sitä pilkkoville bakteereille kauemmin, mikä vaikuttaa ulosteen koostumukseen.

img-space