Pennun ateriat ja ruoka-ajat

Pennun ateriat ja ruoka-ajat

Pentujen ruokinnassa rutiinit ovat tärkeitä. Vinkkiemme avulla ruokailut sujuvat mutkattomasti.

Pennut tarvitsevat vähemmän ruokaa kuin aikuiset koirat mutta ne syövät useammin. Anna pennulle joka päivä yhtä monta ateriaa seuraavien ohjeiden mukaisesti.
alle 10 viikkoa vanhat pennut: 4–5 pientä ateriaa päivässä
10 viikkoa – 5 kuukautta vanhat pennut: 3 ateriaa päivässä
yli 5 tai 6 kuukautta vanhat pennut: 2 ateriaa päivässä
Pentujen sisäinen kello kertoo, koska ruoka-aika on. Siksi niiden vatsat kurnivat aina siihen aikaan, johon ne ovat tottuneet syömään. Ellet noudata säännöllisiä ruoka-aikoja, pennut eivät välttämättä ole vielä nälkäisiä kun annat niille ruokaa. Liian pitkät ruokailuvälit taas voivat aiheuttaa pennulle vatsanpuruja.

Tarjoa ruoka ja vesi painavista keraamisista tai teräksisistä astioista. Muoviastiat päätyvät todennäköisesti puruleluiksi, jotka vetävät puoleensa kaikenlaisia bakteereja. Kevyen kupin saa myös helposti vahingossa kumoon.

Jos pennulla on pitkät luppakorvat, kannattaa valita erityinen kapea kuppi. Näin koiran korvat eivät kastu tai sotkeudu ruokaan.

Pentua ei saa häiritä ruokailun aikana, sillä se voi opettaa sen hotkimaan tai levittelemään ruokaa ympäri taloa.

Pidä ruokaa tarjolla noin puolen tunnin ajan. Jos ruokaa jää syömättä, älä tarjoa sitä uudestaan seuraavalla aterialla vaan heitä tähteet pois. Pennulla tulee aina olla raikasta vettä tarjolla.

Ruoan jälkeen pennun on hyvä antaa levätä ja sulatella ruokaansa rauhassa. Ulkoilut on siis hyvä hoitaa ennen aterioita.

img-space