Miten penturuoka eroaa tavallisesta koiranruoasta?


Pennun täysipainoinen ruokinta

6–8 viikon ikäisenä pentu on vieroittunut emostaan ja tarvitsee 4–5 ateriaa päivässä. Anna pennulle aluksi samaa ruokaa, johon se on tottunut kasvattajan luona. Äkillinen ruokavalion muutos voi johtaa vatsavaivoihin, joten pentu on totutettava uuteen ruokaan asteittain lisäämällä uuden ruoan osuutta tutun ruoan sekaan usean päivän ajan.

Jos uuden kodin aiheuttama stressi tuo pennulle vatsavaivoja, anna ensin ainoastaan vettä muutaman aterian ajan. Seuravilla aterioilla voit tarjota keitettyä riisiä. Siirry penturuokaan, kun pennun vatsa sitä sietää. Jos oksentelu tai ripuli jatkuu, vie pentu eläinlääkäriin.

Koiranpennut ovat kasvuiässä ja liikkuvat paljon, joten ne tarvitsevat lähes kaksin verroin energiaa aikuisiin lajitovereihinsa verrattuna – pennuille sopivina annoksina, tietenkin. Ruoan täytyy sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet, jotta pennun luut, nivelet ja lihakset kehittyvät oikein. Pennun suu on pieni eivätkä aikuiselle koiralle tarkoitetut nappulat tai keksit siis välttämättä sovi pennulle.

40 vuoden tutkimustyön ansiosta Pedigree penturuoka sisältää juuri oikean määrän kasvavan pennun tarvitsemia proteiineja, rasvoja, hiilihydraatteja, kivennäisaineita ja vitamiineja. Valmisruoka myös sulaa pennun vatsassa kotiruokaa paremmin.

Pedigree penturuokavalikoimaan kuuluu mm. kostearuokatölkkejä ja -annospusseja sekä kuivaruokapusseja. Kostea- ja kuivaruokia voi myös sekoittaa keskenään. Kuivaruokaa kannattaa liottaa haaleassa vedessä noin 20 minuutin ajan ennen tarjoilua. Mitä tahansa pentu syökin, raikasta vettä on aina oltava tarjolla.

Jollei pentu syö ruokaansa kerralla, älä houkuttele pentua herkuilla tai tarjoa ruokaa kädestäsi, sillä se vain vahvistaa ei-toivottua käytöstä. Pidä ruokaa tarjolla puolen tunnin ajan. Jos ruokaa on kupissa sen jälkeen, heitä ruoka pois ja tarjoa uusi annos seuraavalla aterialla. Näin pentu oppii syömään ateriansa silloin, kun se on tarjolla.

Ruoan lisäksi voit antaa koulutushetkien aikana pennulle jonkin verran herkkuja kuten Pedigree Puppy Markies -makupaloja. Lisäravinteita pentu tarvitsee ainoastaan eläinlääkärin määräyksestä esimerkiksi sairauden yllättäessä.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy