Kuivaruokaa, märkäruokaa vai molempia?

Kuivaruokaa, märkäruokaa vai molempia?

Koiranruoan valinta voi olla vaikeaa vaihtoehtojen runsauden vuoksi. Tältä sivulta saat tietoa siitä, millainen ruoka koirallesi sopii parhaiten.

Useimmissa koiranruokapakkauksissa ruoan kerrotaan olevan täysravintoa. Se tarkoittaa, että pentu saa ruoasta kaikki tarvitsemansa ravintoaineet.

Pedigree®penturuokavalikoimaan kuuluu kostearuokapurkkeja ja -annospusseja sekä kuivaruokapusseja. Mitä pennulle kannattaa tarjota ja miksi? Lue Pedigree® vinkit.

Kuivaruoka: ravitsevaa ruokaa tiiviissä muodossa

Kuivaruoka sisältää vain vähän vettä ja vie siksi kosteaa ruokaa vähemmän tilaa, mikä ilahduttaa etenkin isokokoisten koirien omistajia. Erimuotoiset ja -rakenteiset Pedigree Junior -nappulat antavat hampaille töitä ja auttavat pitämään ne terveinä ja puhtaina. Kaikki pennut eivät välttämättä alkuun välitä kuivaruoasta, mutta oppivat kyllä pitämään siitä ajan myötä. Jos nappulat eivät näytä maistuvan, niitä kannattaa liottaa vähän aikaa lämpimässä vedessä ennen tarjoilua.

Kostea ruoka: herkkusuun valinta

Kupillisessa kosteaa ruokaa on vain puolet vastaavan kokoisen kuivaruoka-annoksen kaloreista. Jos pentu on kova syömään, kostea ruoka voi olla ratkaisu lihomisen välttämiseksi. Ruoan koostumus auttaa ylläpitämään sopivaa nestetasapainoa ja pienentää virtsatietulehdusten riskiä. Kostea ruoka on kuivaruokaa helpompaa pureskella ja niellä, joten se sopii usein nirsoillekin pennuille.

Kuivaa ja kosteaa ruokaa sekaisin?

Monet koiraomistajat tarjoavat lemmikeilleen kuivan ja kostean ruoan sekoitusta. Näin koira hyötyy molempien ruokien parhaista puolista: niin hampaat kuin virtsatiet pysyvät terveinä. Ruoka on myös pelkkää kuiva- tai kosteaa ruokaa vaihtelevampaa, ja pennun voi olla helpompi hyväksyä uusia ruokia myöhemmin.

Pedigree Junior -penturuoasta koira saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Kannattaa kokeilla, mikä pennulle parhaiten maistuu. Muista, että koiralla on aina oltava tarjolla raikasta vettä.

img-space