Koiran tassujen hoitaminen

Koiranpennun tassut koskettavat tavallisen päivän aikana monenlaisia alustoja: asfalttia, betonia, mutaista ruohoa, soraa ja jopa lasinsiruja. Tassut on suunniteltu kestäviksi, mutta pennuilla ne eivät ole vielä kovettuneet. Siksi sinun on autettava pentua huolehtimaan niistä.

Tassujen tarkastaminen lenkillä

Kun ulkoilet koiran kanssa, tarkkaile nilkuttaako se tai nuoleeko se tassujaan. Tassun nostaminen voi olla kutsu leikkimään, mutta se voi myös olla merkki siitä, että tassu on arka ja pentu haluaa sinun katsovan sitä.

Tarkista ulkoilun jälkeen pennut tassut terävien esineiden tai vammojen varalta. Poista pinseteillä mahdolliset tikut, kivensirut ja muut vastaavat. Käänny eläinlääkärin puoleen, jos tassu näyttää ärtyneeltä tai tulehtuneelta.

Karvojen ja kynsien leikkaaminen

Pitkä karva voi kerätä likaa, joten varmista, että pennun varpaiden ja kynsien välissä oleva karva ei kasva liian pitkäksi. Jos koira kävelee vain vähän kovilla pinnoilla, kuten jalkakäytävällä, sen kynnet on todennäköisesti leikattava ajoittain. Muuten liian pitkät kynnet voivat tehdä kävelemisestä kivuliasta.

Kynsien leikkaaminen ei ole vaikeaa, mutta erehtyminen voi saada pennun jatkossa vastustelemaan toimenpidettä. Kannattaa siis pyytää eläinlääkäriä tai trimmaajaa näyttämään sinulle miten se tehdään.

Tassujen hoito talvella

Tiesuola ja hiekka voivat polttaa koiranpennun tassuja – ja suuta ja vatsaa, mikäli pentu nuolee niitä. Kun pääsette kotiin, kuivaa koira pyyhkeellä ja tarkista, onko varpaidenväleihin jäänyt suolaa tai hiekkaa. Voitele kuivat tai halkeilevat anturat päivittäin ihoa rauhoittavalla vaseliinilla.

Kylminä ja tuulisina päivinä pennun tassut, kirsu ja korvat voivat paleltua. Hyvin istuva takki sopii useimpiin tilanteisiin, mutta jos ulkoilette usein lumessa, koiralle voi myös hankkia tossut.
Pedigree® Feeling HappyPedigree® Feeling Happy