Koiran kylvettäminen

Penturuoasta aikuisen koiran ruokaan

Aiemmin koirat kylvetettiin kaksi kertaa vuodessa. Se oli aina totaalinen taistelu, omistaja vastaan koira. Nykyään tarjolla on koirashampoita, jotka eivät poista turkin luonnollisia öljyjä. Kun olet hyvin valmistautunut, kylpy voi olla hauska elämys sekä sinulle että koirallesi.

Kylvetystä ei tarvitse tehdä usein. Kun koira on kieriskellyt liassa tai sen turkki on mutainen, on aika peseytyä.

Riippuu tietysti yksilöstä, mutta koiraa ei tarvitse kylvettää turhan usein. Jos koira on kieriskellyt liassa tai sen turkki on mutainen, on tietenkin aika peseytyä. Nykyään on tarjolla erilaisia koirashampoita ja muita turkin hoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotka eivät poista turkin luonnollisia öljyjä.

Totuta koira pikkuhiljaa pesutoimenpiteeseen ja tee sitä mukava hetki yhdessä. Kun olet hyvin valmistautunut, kylpy voi olla hauska elämys sekä sinulle että koirallesi.

Aloita harjauksella

Jos koira ei ole vielä märkä, aloita harjaamalla sen turkista mahdolliset takut. Vesi vain pahentaa niitä. Laita sitten altaaseen tai ammeeseen kädenlämpöistä vettä sen verran, että se ulottuu koiraa polviin. Voit myös käyttää suihkua. Luistamaton matto koiran alla on hyvä idea.

Koiran peseminen

Nosta koira veteen ja kannusta ja kehu sitä vuolaasti. Pidä yhdellä kädellä koiraa paikallaan ja valele toisella kädellä vettä sen turkille. Voit myös käyttää suihkusuutinta, mutta pidä se lähellä turkkia, jotta koira ei pelästy. Hiero koirashampoota hellästi koko turkkiin. Pehmeä sivellin voi olla kätevä varpaiden välien puhdistamisessa. Käytä sientä koiran naaman pesemiseen ja ole erittäin varovainen, ettei saippuavettä mene silmiin.

Huuhtele koira huolellisesti puhtaalla, kädenlämpöisellä vedellä. Älä jätä yhtään shampoota turkkiin.

Koiran kuivaaminen

Puristele koiran turkista enimmät vedet pois ennen kuin kuivaat sen pyyhkeellä. Muista, että sen, minkä jätät kuivaamatta, koira ravistelee pois! Nyt voit halutessasi käyttää hiustenkuivainta, mutta pidä puhallusilma viileänä, äläkä suuntaa sitä kohti koiran naamaa.

Tarkista vielä lopuksi, että koiran korvat ovat kuivat, sillä bakteerit asettuvat helposti asumaan kosteisiin korviin. Kehu koiraasi, palkitse se ja toivo, ettei se ryntää heti takaisin mutalammikoihin!

img-space