Koiran hoitaminen

Hiilihydraatit

Koiralla on hyvä olla päivittäinen hoitorutiini. Se on mukava tapa luoda luja side sinun ja lemmikkisi välille, samalla kun huolehdit koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.

Päivittäinen harjaaminen poistaa irtoavat karvat, lian ja mahdolliset loiset, joita koira on kerännyt turkkiinsa ulkoilun aikana. Valitse sellainen harja, joka on suunniteltu oman koirasi koon ja karvatyypin mukaan.

Päivittäinen hoitohetki on myös hyvä tilaisuus tarkistaa koiran kynnet, silmät, korvat ja hampaat.

Kynsien leikkaaminen

Jos koirasi kävelee usein kovilla pinnoilla, kuten jalkakäytävällä, sen kynnet eivät yleensä kasva kovin pitkiksi. Jos kynnet eivät kulu luonnostaan, ne on leikattava säännöllisesti, jotta kävely tuntuu mukavalta. Pyydä eläinlääkäriä tai trimmaajaa näyttämään, miten kynnet leikataan.

Silmät ja korvat

Koiran silmien ja korvien tulee aina olla puhtaat. Voit puhdistaa silmiä ympäröivän alueen hellävaraisesti kostealla pumpulilla. Tee samoin korville, mutta älä työnnä mitään korvan sisään, sillä se on arka alue.

Hampaat ja ikenet

Koiran hampaiden ja ikenien hoitaminen saattaa olla hankalaa. Suunhoito-osiossa annamme neuvoja koiran hampaiden harjaamiseen. Kun koira on puolivuotias, voit alkaa ehkäistä hammas- ja ienongelmia Pedigree® DentaStixTM -purutikuilla, joiden on kliinisesti osoitettu vähentävän hammaskiven muodostumista jopa 80 prosenttia.

Turkin trimmaaminen

Karkeakarvaisten rotujen, kuten terrierien ja villakoirien, turkki kaipaa siistimistä 6–8 viikon välein. Koirat joiden karva on silkkinen, kuten cockerspanielit, on trimmattava kolmen kuukauden välein. Jokainen rotu on kuitenkin yksilöllinen, joten kysy lisätietoja kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai ammattimaiselta trimmaajalta.

img-space