Kuinka paljon liikuntaa pentu tarvitsee?

Kuinka paljon liikuntaa pentu tarvitsee?

Pennun liikunnantarve riippuu hyvin paljon yksilöstä ja rodusta. Yleisesti voisi sanoa, että kaksi puolen tunnin lenkkiä päivässä on hyvä alku. Ota kuitenkin huomioon pennun kasvuvauhti ja kehotyyppi.

Liiallisen liikunnan vaarat

Saattaa näyttää siltä, että koiranpennulla on pitkäkestoiset paristot, mutta pentu tarvitsee myös runsaasti lepoa kasvaakseen. Mitä suurempi koiranpentu on, sitä alttiimpi se on nivelongelmille. Nuorille koirille voi tulla vakavia terveysongelmia, mikäli ne harrastavat liikaa liikuntaa.

Aloita rauhallisesti

Jos aloitat liikunnan liian nopeasti, sekä sinä että koira saatatte väsyä ja kärsiä lihasjäykkyydestä. Muista hoitaa koiraa myös lenkin jälkeen. Kuumana päivänä se tarvitsee varjoa ja vettä ja talvipäivänä lämpimän ja vedottoman lepopaikan.

Räätälöi liikunta rodun mukaan

On selvää, että vinttikoira tarvitsee vaativamman lenkin kuin bassetti. On myös hyvä tietää, että lyhytkuonoiset rodut, kuten bulldoggit, bokserit ja mopsit, hengästyvät helposti. Niille sopivat paremmin lyhyemmät, usein toistuvat lenkit. (Jos koiranpentu läähättää raskaasti, hengittää epäsäännöllisesti tai vaikeasti tai hoipertelee, vie se nopeasti eläinlääkäriin.)

img-space