Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koirasta tai pennusta huolehtiminen

Koiran hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että osaat huolehtia siitä oikein. Olemme keränneet näille sivuille paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi koiran turkin, tassujen ja hampaiden hoidosta.

Matkustaminen koiran kanssa

Useimmille koirille automatka on upea seikkailu. Toisille se voi kuitenkin olla kaamea ja läpikotaisin epämiellyttävä kokemus. Kuinka siis pääset perille siten, että koiramatkustaja pysyy turvassa ja tyytyväisenä?

Valmistelu

Tärkein varuste on kaulapanta, josta löytyvät omistajan yhteystiedot. Se on käyttö voi myös olla määräysten mukaan pakollista. Mikrosirun avulla voit löytää koiran, jos se kadottaa kaulapantansa.

Jos suunnittelet pitkää matkaa ja koirasi ei pidä matkustamisesta, vie se ennen lähtöä eläinlääkärin tarkastukseen. Kysy lääkäriltä rauhoittavista lääkkeistä – eläinlääkäri voi löytää sopivan, joka helpottaa koirasi matkantekoa.

Automatka

Jos koirallasi on taipumusta matkapahoinvointiin, älä ruoki sitä tuntiin ennen lähtöä. Ole erityisen varovainen kun jarrutat, kiihdytät tai kaarrat mutkissa.

Koiraa ei saa pitää etuistuimella, mutta se voi matkustaa takapenkillä tai farmariauton tai pakettiauton takaosassa. Pieniä koiria voi kuljettaa kopissa, joka kiinnitetään istuimeen turvavyöllä. Suurelle koiralle voi pukea valjaat, joilla se kiinnitetään turvavyöhön. Voit myös käyttää kuljetuslaatikkoa tai koiraverkkoa, jotta koira pysyy auton peräosassa. Syynä tähän on koiran ja matkustajien turvallisuus mahdollisen onnettomuuden sattuessa ja toisaalta myös se, ettei koira pääse häiritsemään ajamista.

Älä koskaan jätä koiraa yksin autoon. Koira ei osaa säädellä kehonsa lämpötilaa hikoilemalla, vaan autossa sille voi nopeasti tulla vaarallisen kuuma.

Lentomatka

Kun olet lähdössä ulkomaille, ota yhteyttä eläinlääkäriin mahdollisimman aikaisin, niin saat tarvittavat tiedot rokotuksista, terveystodistuksista ja lemmikkieläinpassista.

Kun matkustat lentäen, ota etukäteen selvää lentoyhtiön säännöistä koirien kuljettamiselle. Koirat matkustavat ruumassa erityisessä kuljetushäkissä, minkä vuoksi lentokentälle tulee saapua erityisen aikaisin.

Majoitus

Pedigree tekee yhteistyötä Dogs Trust -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Tavoitteena on tarjota asiakkaiden käyttöön tuhansia koiraystävällisiä lomamökkejä. Mikä parasta, lemmikit majoittautuvat aina ilmaiseksi! Yli 10 prosenttia mökin vuokrakustannuksista lahjoitetaan automaattisesti Dogs Trust -järjestölle, joka järjestää hyviä koteja kodittomille koirille.
Matkustaminen koiran kanssa

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran vieminen työpaikalle
Koiran vieminen työpaikalle Mitä mieltä olet koiran viemisestä työpaikalle? Tässä on vinkkejä, joiden avulla se käy helpommin. More >
Rokotukset
Rokotukset Koiran rokottaminen on ensiarvoisen tärkeää More >
Koiran opettaminen olemaan hyppimättä ihmisiä vasten
Koiran opettaminen olemaan hyppimättä ihmisiä vasten Opeta koira olemaan hyppimättä, niin se saa varmasti uusia ystäviä. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koirasta-tai-pennusta-huolehtiminen/matkustaminen-koiran-kanssa