Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koirasta tai pennusta huolehtiminen

Koiran hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että osaat huolehtia siitä oikein. Olemme keränneet näille sivuille paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi koiran turkin, tassujen ja hampaiden hoidosta.

Koiranpennun ensimmäinen päivä kotona

Koiranpennun ensimmäiset päivät erossa emosta ja sisaruksista ovat sille suuri mullistus. Kun tuot pennun kotiin, se tarvitsee jakamattoman huomiosi. Vietä aikaa pennun kanssa näyttämällä sille paikkoja, ruokkimalla sen ja leikkimällä sen kanssa, näin se on varmasti sopivan väsynyt, kun nukkumaanmenoaika koittaa.

Nuuhkimista ja tutustumista

Anna pennun aluksi nuuhkia ympäristöään ja esittele sille sen oma peti. Laita koiranpennun petiin entisessä kodissa käytetty huopa, jossa tuntuu emon tuoksu. Anna pennun tutustua uuteen ympäristöön omassa tahdissaan.

Anna pennun nukkua

Jos sinulla on pieniä lapsia, he saattavat helposti innostua koiranpennusta liikaa ja vahingossa rasittaa sitä. Pidä sääntönä sitä, että nukkuvaa pentua ei saa herättää. Samoin kuin vauvat, myös koiranpennut tietävät milloin ne tarvitsevat unta. Älä siis häiritse nukkuvaa koiranpentua.

Pidä muut lemmikit tyytyväisinä

Jos sinulla on muita lemmikkejä, anna huomiotasi myös niille, niin ne eivät tule mustasukkaisiksi. Pidä eläimet aluksi erillään toisistaan ja ruoki ne erikseen. Kun lemmikkisi tottuvat toisiinsa, niistä voi tulla parhaita kaveruksia. Jopa kissa voi tottua koiranpentuun!

Aloita sisäsiisteyskasvatus

Älä suutu pennulle, jos sille käy vahinko. Toruminen saisi sen vain tuntemaan olonsa epävarmaksi. Laita lattialle runsaasti sanomalehteä tai erityisiä pentualustoja. Vie pentu ulos noin puolen tunnin välein ja jokaisen aterian sekä heräämisen jälkeen. Kehu pentua vuolaasti joka kerta, kun se onnistuu tekemään tarpeensa ulos.

Anna koiran kotiutua

Ensimmäisinä öinä pentu on todennäköisesti rauhaton ja se saattaa vikistä yksin omalla pedillään. Kuumavesipullo ja huopaan kääritty tikittävä kello saattavat rauhoittaa sitä. Totuta pentu olemaan yksin pikkuhiljaa ja askel askeleelta. Äläkä turhaan huolestu – pian pentu on kuin kotonaan.

Tutustu Pedigreen penturuokavalikoimaan >
Koiranpennun ensimmäinen päivä kotona

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran tuloon valmistautuminen
Koiran tuloon valmistautuminen Mitä tarvitset ennen koiran tuloa More >
Koirankestävä koti
Koirankestävä koti Varmista kotisi koirankestävyys ennen uuden koiran tuloa More >
Pennun ateriat ja ruoka-ajat
Pennun ateriat ja ruoka-ajat Rutiinit ja yhtenäinen ruokavalio pitävät pennun vatsan kunnossa ja auttavat sopeutumaan uuteen kotiin. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koirasta-tai-pennusta-huolehtiminen/koiranpennun-ensimmäinen-päivä-kotona