Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koirasta tai pennusta huolehtiminen

Koiran hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että osaat huolehtia siitä oikein. Olemme keränneet näille sivuille paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi koiran turkin, tassujen ja hampaiden hoidosta.

Koiran tassujen hoitaminen

Koiranpennun tassut koskettavat tavallisen päivän aikana monenlaisia alustoja: asfalttia, betonia, mutaista ruohoa, soraa ja jopa lasinsiruja. Tassut on suunniteltu kestäviksi, mutta pennuilla ne eivät ole vielä kovettuneet. Siksi sinun on autettava pentua huolehtimaan niistä.

Tassujen tarkastaminen lenkillä

Kun ulkoilet koiran kanssa, tarkkaile nilkuttaako se tai nuoleeko se tassujaan. Tassun nostaminen voi olla kutsu leikkimään, mutta se voi myös olla merkki siitä, että tassu on arka ja pentu haluaa sinun katsovan sitä.

Tarkista ulkoilun jälkeen pennut tassut terävien esineiden tai vammojen varalta. Poista pinseteillä mahdolliset tikut, kivensirut ja muut vastaavat. Käänny eläinlääkärin puoleen, jos tassu näyttää ärtyneeltä tai tulehtuneelta.

Karvojen ja kynsien leikkaaminen

Pitkä karva voi kerätä likaa, joten varmista, että pennun varpaiden ja kynsien välissä oleva karva ei kasva liian pitkäksi. Jos koira kävelee vain vähän kovilla pinnoilla, kuten jalkakäytävällä, sen kynnet on todennäköisesti leikattava ajoittain. Muuten liian pitkät kynnet voivat tehdä kävelemisestä kivuliasta.

Kynsien leikkaaminen ei ole vaikeaa, mutta erehtyminen voi saada pennun jatkossa vastustelemaan toimenpidettä. Kannattaa siis pyytää eläinlääkäriä tai trimmaajaa näyttämään sinulle miten se tehdään.

Tassujen hoito talvella

Tiesuola ja hiekka voivat polttaa koiranpennun tassuja – ja suuta ja vatsaa, mikäli pentu nuolee niitä. Kun pääsette kotiin, kuivaa koira pyyhkeellä ja tarkista, onko varpaidenväleihin jäänyt suolaa tai hiekkaa. Voitele kuivat tai halkeilevat anturat päivittäin ihoa rauhoittavalla vaseliinilla.

Kylminä ja tuulisina päivinä pennun tassut, kirsu ja korvat voivat paleltua. Hyvin istuva takki sopii useimpiin tilanteisiin, mutta jos ulkoilette usein lumessa, koiralle voi myös hankkia tossut.
Koiran tassujen hoitaminen

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran hoitaminen
Koiran hoitaminen Tässä osiossa annamme neuvoja koiran päivittäiseen hoitoon. More >
Koiran ensiapu
Koiran ensiapu Mitä tehdä, jos koira on loukkaantunut tai sairas? More >
Opeta koira antamaan tassua
Opeta koira antamaan tassua Näin koulutat koiran antamaan tassua. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koirasta-tai-pennusta-huolehtiminen/koiran-tassujen-hoitaminen