Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koirasta tai pennusta huolehtiminen

Koiran hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että osaat huolehtia siitä oikein. Olemme keränneet näille sivuille paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi koiran turkin, tassujen ja hampaiden hoidosta.

Koiran hoitaminen

Koiralla on hyvä olla päivittäinen hoitorutiini. Se on mukava tapa luoda luja side sinun ja lemmikkisi välille, samalla kun huolehdit koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.

Päivittäinen harjaaminen poistaa irtoavat karvat, lian ja mahdolliset loiset, joita koira on kerännyt turkkiinsa ulkoilun aikana. Valitse sellainen harja, joka on suunniteltu oman koirasi koon ja karvatyypin mukaan.

Päivittäinen hoitohetki on myös hyvä tilaisuus tarkistaa koiran kynnet, silmät, korvat ja hampaat.

Kynsien leikkaaminen

Jos koirasi kävelee usein kovilla pinnoilla, kuten jalkakäytävällä, sen kynnet eivät yleensä kasva kovin pitkiksi. Jos kynnet eivät kulu luonnostaan, ne on leikattava säännöllisesti, jotta kävely tuntuu mukavalta. Pyydä eläinlääkäriä tai trimmaajaa näyttämään, miten kynnet leikataan.

Silmät ja korvat

Koiran silmien ja korvien tulee aina olla puhtaat. Voit puhdistaa silmiä ympäröivän alueen hellävaraisesti kostealla pumpulilla. Tee samoin korville, mutta älä työnnä mitään korvan sisään, sillä se on arka alue.

Hampaat ja ikenet

Koiran hampaiden ja ikenien hoitaminen saattaa olla hankalaa. Suunhoito-osiossa annamme neuvoja koiran hampaiden harjaamiseen. Kun koira on puolivuotias, voit alkaa ehkäistä hammas- ja ienongelmia Pedigree DentaStix -purutikuilla, joiden on kliinisesti osoitettu vähentävän hammaskiven muodostumista jopa 80 prosenttia.

Turkin trimmaaminen

Karkeakarvaisten rotujen, kuten terrierien ja villakoirien, turkki kaipaa siistimistä 6–8 viikon välein. Koirat joiden karva on silkkinen, kuten cockerspanielit, on trimmattava kolmen kuukauden välein. Jokainen rotu on kuitenkin yksilöllinen, joten kysy lisätietoja kasvattajalta, eläinlääkäriltä tai ammattimaiselta trimmaajalta.
Koiran hoitaminen

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Koiran kylvettäminen
Koiran kylvettäminen Kun olet hyvin valmistautunut, kylpy voi olla hauska elämys sekä sinulle että koirallesi. More >
Koiran tassujen hoitaminen
Koiran tassujen hoitaminen Koiranpennun tassujen anturat eivät ole vielä kovettuneet, joten niistä on pidettävä huolta. More >
Koiran hampaiden hoitaminen
Koiran hampaiden hoitaminen Koirat voivat kärsiä iensairauksista, plakista ja hammaskivestä. Tämä osio sisältää ohjeita niiden välttämisee... More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koirasta-tai-pennusta-huolehtiminen/koiran-hoitaminen