Artikkelien Hakukone

Koiran ikä Valitse koiran ikä tai hae kaikkia jättämällä kenttä tyhjäksi

Pentu Aikuinen Seniori

Koiran terveys ja hoito Valitse tietty aihe, jos tiedät mitä etsit. Jätä kenttä tyhjäksi, kun haluat hakea kaikkia tietynikäisiä koiria koskevia artikkeleita. Voit myös valita aiheen oikean sivun ehdotuksistamme.

Oletko valmis ottamaan koiran?
Koiran tai pennun tuloon valmistautuminen
Koiran tai pennun terveys
Koirasta tai pennusta huolehtiminen
Koiran tai pennun kouluttaminen
Koiran tai pennun ruokinta

Koirasta tai pennusta huolehtiminen

Koiran hyvinvoinnin kannalta on erittäin tärkeää, että osaat huolehtia siitä oikein. Olemme keränneet näille sivuille paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi koiran turkin, tassujen ja hampaiden hoidosta.

Koiran hampaiden hoitaminen

Aivan kuten ihmiset, myös koirat voivat kärsiä iensairauksista, plakista ja hammaskivestä. Anna koirallesi puruleluja, jotka auttavat pitämään hampaat ja ikenet puhtaina. (Kovia leluja ei suositella ennen noin 10 kuukauden ikää, kun koiran lopullisten hampaiden juuret ovat täysin kehittyneet.)

Luut voivat vahingoittaa koiran hampaita tai pirstoutua, mikä voi johtaa sisäisiin vammoihin. Pedigree Junior Tubos -makupaloihin on lisätty kalsiumia. Ne ovat erinomainen vaihtoehto pennuille. Makupalojen muoto ja rakenne on erityisesti suunniteltu pitämään koiranpennun hampaat ja ikenet hyvässä kunnossa. Lisäksi ne ovat herkullisia, joten ne sopivat hienosti koiran palkitsemiseen.

Kun koira on noin puolivuotias, voit alkaa ehkäistä hampaiden ja ikenien ongelmia Pedigree DentaStix -purupalojen avulla. Purupalojen on kliinisesti osoitettu vähentävän hammaskiven muodostumista jopa 80 prosenttia, ja niiden avulla päivittäinen suunhoito on mukavaa.

Pedigree DentaStix -purupaloja on erikokoisia versioita erikokoisia rotuja varten (kääpiöitä, pieniä, keskikokoisia ja suuria). Niitä on saatavana myöskin pienemmissä pakkauksissa sekä kuukausipakkauksissa.

Milloin maitohampaat irtoavat?

Lopulliset hampaat tulevat maitohampaiden tilalle, kun koira on 4–6 kuukauden ikäinen. Tässä vaiheessa pennun leuat voivat olla arat ja saatat huomata, että se haluaa jäystää tavallista enemmän. Jos maitohampaat eivät näytä irtoavan, käänny eläinlääkärin puoleen niiden poistamista varten.

Pitääkö koiranpennun hampaat harjata?

Pienen pennun suussa ei yleensä vielä ole hammaskiveä, ientulehduksia tai pahaa hajua. Aloita harjauksen opettelu, kun pentu on n. 4 kk:n ikäinen ja hampaat ovat vaihtuneet.

Pedigree DentaStix ovat tuotteita, jotka voivat auttaa ehkäisemään suun ongelmia koiranpennuilla. Ne auttavat pitämään hampaat ja ikenet kunnossa. Molemmissa herkkupaloissa on ainutlaatuinen muoto ja rakenne, jotka on suunniteltu poistamaan hellästi mutta tehokkaasti epäpuhtauksia.

Kuivaruoka voi myös auttaa pitämään pennun hampaat terveinä. Nappuloiden hankaava vaikutus auttaa vähentämään plakin kertymistä.
Koiran hampaiden hoitaminen

Bookmark and Share

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Miten estää koiraa pureskelemasta tavaroita?
Miten estää koiraa pureskelemasta tavaroita? Näin opetat koiralle, että kengät eivät ole puruleluja. More >
Kuivaruokaa, märkäruokaa vai molempia?
Kuivaruokaa, märkäruokaa vai molempia? Lue, mitä eroa kuiva- ja märkäruoalla on. More >
Nivelten hoitaminen
Nivelten hoitaminen Tuotteen on tieteellisesti osoitettu helpottavan nivelien jäykkyyttä ja edistävän niiden terveyttä. More >
/koiran-terveydesta-huolehtiminen/koirasta-tai-pennusta-huolehtiminen/koiran-hampaiden-hoitaminen